Lalele, lalele… electorale lalele

A venit primavara, si ca in niciun alt an orasul a fost cosmetizat. Nu s-au folosit bine cunoscutele cosmetice mult familiare femeilor. In schimb s-a facut « abuz » de flori, peluza, au fost “frezati” copacii, si iviorate marcajele strazilor.

In cateva cuvinte orasul este pregatit de o sarbatoare. Dar care este motivul de sarbatoare ? Gradele multisoare din termometre, inceperea programului « Iasi 600 », sau a inceput, subtil, campania electorala sub nasul nostru ?

Daca te plimbi prin oras in diferite zone, mai mult sau mai putin centrale, privirea iti este furata dee nenumarate lalele prezente in diverse culori. Dar ochiu percepe culoarea rosie ca fiind cea dominanta.

Undeva pe dealul Copou cativa muntitori adunati pe un petec de pamant, se agita langa o adunatura de radacini. Apropierea de acestia, face sa se inteleaga faptul ca ei contribuie la accesorizarea orasului prin plantarea de trandafiri. Datorita faptului ca nu erau in stadiul de inflorire nu putem sti ce culoare vor avea, dar vom afla peste ceva timp. Cert este ca au mari sanse ca florile lor sa fie tot rosii.

Dar cu o floare se pune in valoare un oras ? Sau avem nevoie sa fie cainii vagabonti dusi in adaposturi, iluminate mult mai bine strazile, sa ii fie oferit cetateanului siguranta pe care si-o doreste atunci cand se deplaseaza prin orasul nostru, fie noapte sau zi .

1 Comment

  1. cainilor said,

    April 28, 2008 at 6:50 pm

    cainii vagabonzi sunt intr-adevar o problema foarte mare 😦


Leave a comment