Revista presei locale- 7 aprilie 2008

Primaria face caziere pentru taximetristi

Cei cu cazierul neconform nu mai pot practica aceasta meserie. Aici nu se vor consemna insa si abaterile de la lege savirsite in trafic, ci doar cele in relatia cu clientii. Cind si unde putem face sesizari, daca avem nemultumiri?

Taximetristii vor fi mult mai bine supravegheati de autoritati. Noile prevederi legale intrate de curind in vigoare aduc ca noutate intocmirea unui cazier de conduita profesionala al acestora. Baza de date va fi mentinuta la nivelul Primariei si va contine detalii despre fiecare taximetrist cu atestat din municipiu.

[Ziarul de Iasi]

Noua fundatii isi disputa banii Primariei

Noua ONG-uri au depus proiecte pentru finantare de la bugetul local. In total au fost depuse 12 proiecte care vor fi analizate in cursul acestei saptamini. Suma solicitata de la Primarie depaseste insa cu mult prevederea bugetara de la acest capitol.

[Ziarul de Iasi]

Carduri pentru pensionari

De la inceputul acestui an, peste 1.600 de pensionari si-au deschis conturi de credit sau de card la una dintre bancile cu care Casa Judeteana de Pensii (CJP) Iasi a semnat contracte de colaborare. “In total, pana acum, 24.317 pensionari au optat pentru primirea banilor pe card. De la inceputul anului, numarul acestora a crescut cu 1.687 persoane”, a precizat Isabela Grigorovschi, purtatorul de cuvant al CJP Iasi.

[Flacara Iasului]

Oprea face catalogul gropilor si santierelor din Iasi

Incaltat cu cizme de cauciuc si purtand o casca de protectie de santier, candidatul Partidului Democrat – Liberal (PD-L) la functia de primar al municipiului Iasi, Dumitru Oprea, a lansat campania “Fereste-te de Pacalici”. Mai precis, pe parcursul a doua saptamani, incepand cu aceasta zi, Oprea isi propune sa adune de la ieseni informatii despre promisiunile nerespectate ale actualului primar Gheorghe Nichita. “Asteptam ca aproximativ 100 mii ieseni sa fie alaturi de noi in aceasta campanie.

[Ziua de Iasi]

Studentii sunt saraciti de fluctuatiile euro

Pentru ca in lunile aprilie-mai trebuie sa plateasca taxa de scolarizare la facultate, stabilita in moneda europeana, studentii se vad nevoiti sa scoata mai multi lei din buzunar pentru a acoperi diferentele rezultate din cresterea constanta a Euro. Mai mult, studentii trebuie sa acopere si diferenta dintre cursul valutar stabilit de conducerea facultatii si cel stabilit de Banca Nationala a Romaniei (BNR) sau alte banci comerciale. Asta pentru ca, de cele mai multe ori, reprezentantii facultatilor stabilesc un curs valutar mai mare decat cel stabilit de majoritatea bancilor comerciale. In final, studentul ajunge sa plateasca in jur de 930 lei, cu aproape o suta lei mai mult fata de o suma de 250 Euro, echivalentul a 835 lei, suma convertita anul trecut la o valoare a monedei europene de 3,34 lei.

[Ziua de Iasi]

30 de artisti plastici, in expozitie, astazi la Ateneul Tatarasi

Lucrarile a 30 de artisti plastici, printre care Felix Aftene, Edi Apostu, Zamfira Barzu, Valentina Druta, Dragos Patrascu, Violeta Radu, Constantin Tofan au fost expuse la Ateneul Tatarasi.

[Ziarul de Iasi]

Efectul de sera si incalzirea globala

Amfiteatrul IV- 13 din corpul A al Universitatii Cuza va gazdui joi, 10 aprilie, de la orele 18.00, conferinta cu tema ” Efectul de sera si incalzirea globala”, sustinuta de catre profesorul Liviu Leonte.

[Ziua de Iasi]

A inceput lupta pentru putere

Sambata, Sala Sporturilor a devenit cel mai puternic centru liberal din judetul Iasi, aproximativ trei mii de membri si simpatizanti PNL, dintre care nu au lipsit prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu, seful PNL, si ministrii Adrian Iorgulescu si Teodor Melescanu, participand la lansarea candidaturilor lui Cristian Adomnitei, ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, si a deputatului Traian Dobre in competitia pentru fotoliul de primar al municipiului Iasi, respectiv de presedinte al Consiliului Judetean (CJ).

[Flacara Iasului]

Primul pas in realizarea unui transport metropolitan

Impreună cu municipalitatea, şefii RATP caută soluţii astfel încît transportul local de persoane să fie transformat într-unul metropolitan, care să lege Iaşul de aşezările învecinate Am primit solicitari din partea autoritatilor din mai multe localitati pentru infiintarea unor trasee care sa lege care sa lege comunitatile respective din municipiul Iasi”, ne-a spus dl Maricel Ghercă, directorul RATP.

[Evenimentul]

Taxiuri cu sigla aeroportului

Un act normativ recent adoptat obligă firmele de taximetrie care doresc să efectueze curse dinspre aeroporturi spre oraşe să aibă maşinile inscripţionate pe ambele portiere cu sigla instituţiei respective.

[Evenimentul]

Politistii ieseni s-au intors de la summit

Cei 26 de politisti ieseni care au fost detasati la Bucuresti pe perioada Summit-ului NATO vor veni astazi la munca, pe vechile posturi. Este vorba despre cei 26 de agenti de la Serviciul Politiei Rutiere.

[Ziua de Iasi]

Iesenii primesc acasa declaratiile de venit

De astazi, contribuabilii ieseni vor primi acasa de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala declaratiile privind veniturile realizate pentru anul 2007. Pentru transmiterea prin posta a declaratiei de venit completata, iesenii pot utiliza plicul cu indicatia “CR”, pentru care nu trebuie sa achite taxele postale.

[Ziua de Iasi]


Proiecte de finantare pentru doctoranzi

Universitatea Tehnica “Gh. Asachi” a lansat doua proiecte de finantare pentru doctoranzi. Cele doua proiecte vor concura in cadrul Programului Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane, program care gestioneaza fonduri structurale si presupun o initiativa de dezvoltare a scolilor doctorale si de finantare a burselor studentilor doctoranzi.

[Ziarul de Iasi]

Echipa SMURD Iasi, in coloana oficiala a presedintelui Bush

Echipa SMURD Iaşi s-a întors de la Summit-ul NATO. Ieşenii au fost singura echipă de medicină de urgenţă din coloana oficială a preşedintelui american George W. Bush, atunci cînd acesta a mers la Neptun.

[Evenimentul]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: